Keltainen PörssiNurkan Pelisivut
Etusivu Arvostelut | Pelit | Vinkit | Linkit | Vieraskirja | Mediakortti

Areena 5

Toiseksi viikon peliksi on valittu Areena 5. Kuten kuitenkin sivujeni vakikäyttäjät ovat varmaankin huomanneet, viikon peli ei todellisuudessa vaihdu joka viikko. Ehkä joka kuukausi voisi olla parempi määritys. Todellisuudessa on kyseessä "epämääräisen ajan pelistä", mutta koska tuo ei kuulosta kauhean hyvältä, käytän viikon peli termiä.

Areena 5 on menestyksekkään ja lähes kulttipeliksi nousseen suomalaisen pelisarjan viides osa. Parannuksena edelliseen eli Areena 4:än on lähinnä lisätty määrää gladiaattoreita, sekä loitsuja sekä muita pienempiä parannuksia. Areena 4:ä pelanneet pelaajat ovat heti kotonaan Areena 5:n parissa.

Areena 5 on addiktiivinen peli

Areena 5:n ei ole mikään yksinkertainen peli, vaikka sen idean voikin hyvin yksinkertaisesti ilmaista. Idea lyhyesti: "Nousta ykkösdivisioonaan ja voittaa mestaruus sekä CUP-mestaruus". Nousu tapahtuu yksinkertaisesti olemalla paras omassa divisioonassaan, joka tapahtuu voittamalla ottelut eli kaatamalla vastapuolen gladiaattorit nopeammin kuin ne kaatavat omasi, mutta tässä kohtaa tuleekin ongelma, miten saada omat gladiaattorit koviksi kaatajiksi. Tähän ei riitä pelkästään pelaajan tarkka käsi, vaan gladiaattorit täytyy todella valmentaa voittajiksi, sekä luoda voittoon johtava strategia.

Pelin strategia puoleen on luettavana 32 eri luokka, jotka vaihtelevat erittäin vahvasta, mutta hitaasta kivihirviöstä, hyvin pieneen ja heikkoon, mutta nopeaan tonttuun. Nuijankanssa silmittömästi ympärilleen mätkivistä isoista minotaureista ja kivihirviöstä, taka-alalla pysytteleviin ja tarkasti jousillaan vastustajia pudotteleviin gobliineihin ja tonttuihin. Myöskään loitsunheittäjiä ei sovi unohtaa, vaikka nämä eivät olekkaan välttämättömiä joukkueessa, on yksi tai kaksi tämänkin lajin edustajaa hyvä lisä joukkueessasi.
Pelissä on kuusi eri aseluokkaa, joista neljä on lähitaisteluun, ja kaksi eri jousimallistoa, joihinka jokaiseen kuuluu yhteensä 10 eri asetta. Lisäksi käytössä on hyvin laaja valikoima hyvin erilaisia loitsuja, joilla on lähinnä strateginen merkitys pelissä, lukuun ottamatta hyökkäys ja parannusloitsuja.

Areena 5 on todella addiktiivivoiva peli. Varsinkin jos saa kaverit mukaan pelaamaan. Samaan aikaan on mahdollista pelata neljän pelaajan kanssa saman koneen äärellä. Vaikka Areena 5 ei olekkaan mikään multimedia show, hienoine grafiikkoinen tai äänineen, ei niitä voi juuri moittiakkaan. Areena 5:n grafiikat on täysin toimivat ja hyvin siistit. Kaikki 32 gladiaattoria on hyvin piirrettyjä, ja kauniin näköisiä ruudulla. Itse areena saattaa olla vanhalle Areena 4 -ketulle olla järkytys, sillä siltä puuttuvat kokonaan kivet ja puut, sekä vanha harmaa tausta on vaihdettu uuteen ja hienompaan. Kaiken kaikkiaan Areena 5 on todella hyvä peli.

Pisteitä

Kevyt strategia-/ manageri-/ mätkintä- peli.
Freeware
Grafiikka: 85
Äänet: -
Pelattavuus: 94
Omaperäisyys: 93
Laajuus: 95

96

Imuroi Areena 5 (1720 KB)

Arvostelija Jouni Nurmilo