Keltainen PörssiNurkan Pelisivut
Etusivu | Arvostelut | Pelit | Vinkit | Linkit | Vieraskirja | Mediakortti

Porrasturvat

Porrasturvat on eräs sairaimmista peleistä joita olen pelannut. Peli-idea on yksinkertainen; tönäistä törmäysnukke alas portaita ja aiheuttaa putoamisella mahdollisimman paljon vahinkoa. Yksinkertainen peli-idea on helppo oppia ja peliin pääsee hyvin sisälle jo muutaman tönäisyn jälkeen. Mallinukentönäisykulmaa voi säädellä vapaasti niin horisonttaali- kuin vertikaalisuunnassa, joten tönäisyn voi tehdä mihin suuntaan tahansa. Tönäistessä voi myös valita ruuminosan josta tönäisee nukkea. Lopuksi tönäistessä tönäisyvoimakkuus määritellään golf-pelit mieleen tuovalla oikea-aikaisella klikkauksella. Pisteet jaetaan lopuksi vahinkojen perusteella.

Alussa valitaan kulma, paikka ja voimaPudotuksen aikana vahinkokohdat näkyvät punaisinaParhaat tulokset tallentuvat ja ne voidaan lähettää myös kaikkien nähtäville

Pelin grafiikka puoli on hoidettu yksinkertaisella 3D-grafiikalla. Piene plussan graafiseenolemukseen peli saa mahdollisuudesta valita myös kamerakulma vapaasti. Äänimaailma pelissä ei ole kummoinenkaan. Pudotessaan nukke valittaa sattumistaan muutamalla toisestaan poikkeavalla voihkaisulla. Myöskin taustamusiikki on mitään sanomatona, neutraalia ja yksinkertaista. Toisaalta pelin fysiikkamallinnuksessa on onnistuttu mielestäni erinomaisesti ja nukenkin liikkeiden näyttäessä suhteellisen ihmismäisiltä on putoaminen varsin aidon oloinen.

Varsinaisesti pelillä ei ole erikoisemmin mitään annettavaa. Porrasturvat toimii mainiona portaista-alas-pudottelu-simulaattorina, mutta tuskin kovinkaan moni tällaista on erikoisemmin kaivannut. Pelin ollessa helppo avata ja sulkea sopii se mainiosti väliaikapelaamiseen esim. elokuvan alkua odoteltaessa. Yksinkertainen idea eli parhaat tulokset ja mahdollisuus lähettää nettiin omat tuloksensa vertailtaviksi toisten kanssa pidentänee pelinikää kiitettävästi.