Keltainen PörssiNurkan Pelisivut
Etusivu | Arvostelut | Pelit | Vinkit | Linkit | Vieraskirja | Mediakortti

Just Another Space Shooter

Kuten nimestäkin käy jo hyvin ilmi on Just Another Space Shooter vain yksi avaruusräiskintä muiden joukossa. Pelin ideahan on varsin yksinkertainen: Lennetään avaruusaluksella ja ammutaan kaikki vastaan tulevat matkaa hidastavat vastukset. Pelin edetessä ja vastuksia tuhotessa alusta parannetaan saatujen pisteiden mukaan. JASS:n erikoisuutena on juuri parannus sillä, kun tietty pistemäärä on saavutettu saa pelaaja vapaasti valita mitä ominaisuuttaan aluksestaan haluaa parantaa. Tämä ominaisuus saattaa alussa poimittaviin parannuksiin tottuneita häiritä, sillä aina parannuksia valittaessa peli pysähtyy valinnan ajaksi. Tähän kuitenkin tottuu hetkessä ja systeemi ei tunnu lainkaan niin typerältä. Samalla pelaaja voi luoda oman strategiansa kuinka alustaan parantaa ja valita kipeämmin tarvittavia parannuksia.

Just Another Space Shooter on kaunis pelata. Aluksen parannukset valitaan parannusvalikosta.

Graafisesti peli tekee vaikutuksen vastaavia ilmaispelejä pelanneisiin. Peli on kaunista katseltavaa ja tarjoaa silmän iloa. Alus ja vastaan tulevat vastukset ovat hyvän näköisiä, ja etenkin tuhoutumista seuraava on kauniisti toteutettu. Äänimaailmataan peli tosin ei ole erikoisempi. Äänet koostuvat vain räjähdyksistä ja laserin äänistä. Äänet tosin ovat toimivia eivätkä oikeastaan ansaitsisi mitään erikoishuomiota. Taustalle jää tosin kaipaamaan jotain menevää tekno pläjäystä.

Pelattavuus pelissä on erinomainen. Tosin alus on alussa erittäin kankea liikkeissään, mutta kun ensimmäiset parannukset käyttää aluksen liikkuvuuteen liikuukin alus jo sulavasti ja jatkossa voidaan keskittyä muiden osien kehittämiseen. Vaikeustaso pelissä nousee mitä pidemmälle mennään yhä kestävämpien ja liikuvampien vastusten muodossa. Pelissä on myös muistettu yksinkertainen peli-ikää pidentävä kikka: High Scoret. Tässä kohtaa oltaisiin päästy vielä parempiin tuloksiin, mikäli High Scoret näytettäisiin aina kuoleman jälkeen, mutta listan löytää nopeasti alkuvalikosta. (Itse asiassa valikossa ei ole muuta kuin pelin käynnistys, lopetus ja high scoret.)

Kokonaisuudessa hyvin toteutettu versio yksinkertaisesta avaruusräsikinnästä. Peli ei vie paljoa tilaa ja siitä riittänee pelattavaa illaksi tai pariksi. Mikäli kaipaat yksinkertaista ja pientä mutta pelattavaa ja näyttävää peliä allekirjoittanut suosittelee pelin imuroimista.

Just Another Space Shooter (328 KB) = vajaa minuutti.

Arvostellut: Jouni Nurmilo